Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Transzplantált sportoló segítségre vár!

A napokban keresett fel egyik ajkai szimpatizánsuk fia, segítséget kérve a Jobbiktól! Az ő történetét szeretném veletek megosztani.

   A 20 éves fiú első ránézésre ugyanolyannak tűnik, mint minden fiatal. Éli mindennapjait, tanul, gyakorlatra ját, tervezi a jövőjét. Egy dologban azonban mégis kitűnik társai közül. Egy gyermekkori betegségből kifolyólag 2003-ban új vesét kellett kapjon. Azóta egy dolog teszi igazán boldoggá, és az a sport. Atletizál, s nem is akárhogyan! Idézem eredményeit:

2006-ban még gyermekként szerepeltem a Transzplantáltak Európa játékán Pécsett. 2007-től már a felnőttek között versenyzek. Versenyszámaim: 100 m, 200 m, 400 m futás, váltófutás, távolugrás.

Eredményeim:

2007 Thaiföldi Világbajnokság: 2 arany, 1 ezüst-, 1 bronzérem

2008 Würzburg Európa Bajnokság 3 arany-, 1 ezüstérem

2009 Ausztrália Világbajnokság 3 ezüst-, 3 bronzérem

 

Az alábbi erkölcsi elismerésben részesültem:

2007-2008: Veszprém Megye legeredményesebb speciális férfi sportolója, I. helyezés

2007:  Sportújságírók által odaítélt, Magyarország 2007. év legeredményesebb férfi speciális sportolója, II. helyezés

2008-2009: Miniszteri Elismerő Oklevél kiváló sportteljesítményért

 

2007-ig a versenyeken szerzett érmek után a felnőtt sportolók érempénzt kaptak, melyet 2007-ben megszüntetett a kormány.

  Sportolóként semmilyen támogatást nem kapok. Két éve a Veszprém Megyei Sporthivatal támogatott, de a tavalyi évben már Ők sem tudtak segíteni.

  2010-ben Írországban kerül megrendezésre a Transzplantáltak Európa Bajnoksága. A versenyen való részvételhez kb. 80.000,- Ft-ot a sportolóknak (saját erőből) kell befizetni március végéig, mert a kormány az idei évben még az eddigieknél is kevesebb támogatást nyújt a Szervátültetettek Szövetsége számára, így a Szövetség a kiutazó keretbe bekerült sportolóknak csak a nevezési díjat tudja előteremteni.

  A felszerelésem, hazai versenyeken való részvétel, edzések (Budapesten) költségét szüleim fizetik. Én jelenleg még tanulok. Nappali tagozatos iskolába járok, keresetem nincs. Van egy szintén iskolás öcsém. Családom a kiutazáshoz szükséges összeget nem tudja kifizetni, így az Európa bajnokságra nem tudok elmenni.

  Ajka Várostól soha semmilyen, sem anyagi, sem erkölcsi elismerésben nem részesültem!”

  Talán épp ez az utolsó mondat a legfontosabb. Ajka (MSZP) városvezetésének nem fontosak a dicsőséget hozó sportolók. Ellenben van (köz)pénz több tízmillió forintért épített „stonehenge”-re, amit egy lakossági fórumon elhangzó találó hozzászólást idézve: „nem lehet megenni…”

  Kérem, amennyiben lehetséges, támogassák Jánka Sándor indulását az Európa Bajnokságon. Felajánlásaikat a következő számlaszámon tehetik meg: OTP 11773487-00269942

 

Jánka Sándor nevében köszönettel!

 

            Galambos István

A Jobbik Veszprém megyei alelnöke

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.