Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 
Kistérségi közlekedés, avagy a falvak
teljes ellehetetlenítése!
 

 

Azt tapasztaljuk nap, mint nap az országban hogy a kistérségekre, falvakra egyáltalán nem vagy alig Fordit figyelmet a mostani illegitim kormány! Elöször a kistelepülések iskoláit záratták be utána, bezáratták a postáikat, az orvosi rendelőket mindent, ami egy falu, kistelepülés életében fontos dolog volt. Sajnos ez a tendencia Veszprém megyét is súlyosan érinti. Nálunk se végeztek más munkát a szocialisták, mint máshol! Megyénkben is megpróbálják ellehetetleni a falvakat, most hogy már mindent elvettek a falusi emberektől most a közlekedésüket se kímélik, elszigetelik őket egymástól és a nagyobb városoktól! Erről szeretnék pár szóban tájékoztatást adni!

Megyénkben azt tapasztalom, hogy a  tömegközlekedés katasztrofális állapotokat mutat, mind a buszközlekedés mind pedig a kötött pályás közlekedés területén! Sokszor tapasztalom, hogy a megye egyik kistelepüléséről nem lehet vagy csak hosszú utazgatás árán lehet átjutni egy másik távolabb eső faluba! A faluban élő szegény emberektől elveszik a közlekedéshez való jogot nagymértékben akadályozzák, hogy eljussanak bárhová is, arról nem is beszélve, hogy ez által teljesen ellehetetlenítik a vidéki munkavállalókat! Ezeknek a szegény falusi embereknek nincs autójuk, vagy nem tudják fenntartani, ha van is nekik ezért teljes mértékben rá vannak szorulva a tömegközlekedésre! Sajnos nem egy példát tudok felhozni arra hogy egy nagyobb várostól 30 kilométerre  levő kistelepülésről az emberek nem tudnak bejárni dolgozni!

Ma ott tartunk, hogy a 2000 lélekszámú Kertáról a legkorábbi busszal se tudnak a munkavállalók az ajaki munkahelyekre bejárni, hisz a munkaidő mindenhol 6: 00 kor kezdődik és a legkorábbi busz, ami Kertáról ajkára érkezik az is hat után érbe Ajkára!

Az Adorjánháza Ajka vonalon egy nap összesen 3 busz közlekedik és mind délelőtt, tehát délután egyetlen egy busz nem közlekedik, ami vidékről behozná az embereket a városba! A másik érdekessége hogy  ünnepnapokon és vasárnap egyáltalán nem közlekedik járat ezen a vonalon! És nem ez az egyetlen ilyen vonal! De sajnos a vasúton se különb a helyzet ott is minden erővel azon vannak, hogy a kistérségi közlekedést gátolják! Mint mindannyian hallották már rengetek szárnyvonalat zárnak be országszerte nem törődve a vidéken lakó emberek érdekeivel! Sajnos megyénket is érinti ez a gyalázatos intézkedés! Nálunk a Veszprém – Győr közötti mellékvonalon szüntetik be az állandó személyszállítást és csak hétvégén lesz csekély mértékű személyforgalom! Hétvégén is csak, azért mert turisztikailag nagy jelentőségű területen fekszik!

Az ember elgondolkodik a dolgon, hogy a jelenlegi kormány hozzá nem értése miatt alakult ki ez a helyzet és akkor rá kell, hogy jöjjünk ez nem így van! Ők igenis tudatosan és jól végzik a munkájukat, hisz nekik ez az érdekük, hogy a falvak elnéptelenedjenek a házak értéke a kistelepüléseken leessen és az által a környező jó minőségű magyar termőföldek értéke a minimálisra süllyedjen! Jól tudjuk, hogy a mai kormány tagjai a globális nagytőke helytartói és az ő érdeküket szolgálják

Mint mindannyian tudjuk nemsokára lejár a  termőföld vásárlási moratóriumunk, és  bárki megvásárolhatja a magyar földet! Ez tehát a valódi célja ennek az illegitim kormánynak, hogy potom pénzért átjátsszák a jóminőségű magyar földet külföldi kézre, és ennek érdekében minden aljasságot elkövetnek a magyar emberek ellen! De mi azt mondjuk, ebből elég ezt nem hagyhatjuk, mert Magyarország a magyaroké! Szebb jövőt!

 

 

                                                                                              Pajtli Sándor

                                                                       A Jobbik Ifjúsági Tagozatának Elnöke